Lara Indi Lumo Jšlkelšiset Kasvatus Kotisivut Kuulumisia
Harrastukset Harrastukset Harrastukset   K-pentue Koiralinkit Muistoissa
Nšyttelyt Nšyttelyt Nšyttelyt   Y-pentue Muut linkit  
Ladataan...
 

Merkillistš elšmšš

 

pe 26.7.2013 Ihana Rae (lisätty kuvia) Johanna
Rae |
Rae on hurmannut mut oikein kunnolla. Pentua ottaessa minulla ei ollut "pentukuumetta", mutta koiruli kiemurteli tiensä sydämeeni aika nopeasti. Se on oikea päivien piriste. Blogia en ole muuten päivitellyt, mutta ajattelin kirjata tähän muistiin asioita pentuajasta. Ne kasvaa niin nopeasti!Ensimmäinen rokotus 24.7.2013:
Rae painoi 7,4 kg. Se oli reipas tutkittava ja rokotettava ja ei tainnut edes huomata piikkiä.

Sisäsiisteydestä:
Kävimme todella paljon pennun kanssa ulkona ja aluksi saatiinkiin tarpeet todella hyvin ulos. Ensimmäisinä viikkoina tarpeidentekohetket olivat helpommin ennustettavissa ja siitä hyvä onnistuminen. Nyt 12-viikkoisinea isompi hätä tulee edelleen ulos, mutta pisut saattaa tulla sisällekin. Onneksi meillä on matot poissa ja tilalla kätevää muovilattiaa mattona. Sanomalehdet otettiin melko alussa jo pois käytöstä, kun pisut tulivat silloin niin hyvin ulos. Nyt on tarkoitus jatkaa tiheää ulkona käyttämistä, jotta saadaan pissatkin ulos.

Yksinjäämisestä:
Tämä on sujunut erinomaisesta alusta lähtien. Kiva lähteä jumppiin ym. kun ei jää kukaan piippaamaan. Pentu on yöt ja yksin olleessaan aitauksessa ja menee sinne todella mielellään, kun saa joka kerta pienen makupalan. Lumo on koko alakerrassa ja pentu näkee aitauksestaan alakerran hyvin. Se jää yhtä hyvin yksin vaikka Lumokin lähtee mukaamme.

Yöllä nukkumisesta:
Parin ekan viikon öinä pentu alkoi piippaamaan aamuyöstä ja pissit olivat tulleet paperille. Heräämme itse yöllä vessassa käymään ja päätimme alkaa päästämään pentua samalla ulos pisulle. Tämä auttoi ja pentu ei herätä meitä yöllä eikä aamulla ja aitaus pysyy kuivana.

Ruoasta:
Ruokana Acanan puppy&junior. Aluksi 4 kertaa päivässä ja nyt 3 annokseen jaettuna. Ruoka maistuu hyvin. Rae on saanut 120-150 g/pv ja lisäksi koiranameja, pieniä maistiaisia muuta ruokaa sekä purutikun lähes joka päivä.

Luonteesta:
Aivan aluksi uudet paikat jännittivät, mutta kävimme ahkerasti mm. kauppakeskuksen ympäristössä, jotta se sai uusia kokemuksia ja tottuikin nopeasti. Rae saattoi ekalla kerralla jännittää juttuja paljonkin, mutta jo toisella sama asia oli tutun ja turvallisen tuntuista. Nykyään se saattaa reagoida uusin asioihin haukahtamalla ja sitten menee tutkimaan uteliaana. Haukahtamista yritämme karsia pois antamalla uusia kokemuksia.

Rae on todella oppivainen. Voisin vaan olla ahkerampi kouluttaja. Paikallaan istuminen ja seisominen sujuu jo pitkähköjäkin aikoja, mikä helpottaa arkea. Lähes kaikki opettamiset olen tehnyt ruoka-aikoina. Rae oppi mm. seisomaan hyvin, kun syötin joitain kertoja koko ruoka-annoksen sille kädestä muutama nappula kerrallaan Rakeen seisoessa.

Rae on niin suloinen sylissä, että jossain asioissa olen ollut poikkeuksellisen lepsu. Se saa mm. oleilla sohvalla ja nojatuolissa. Rae on vilkas ja utelias, mutta kuitenkin osaa rauhoittua myös hyvin syliin. Lumo ei saanut moneen vuoteen tulla sohvalle ja se ei oikein nykyään viihdy sohvalla tai sylissä kuin hetken kerralla. Niinpä Rakeesta koulutetaan samalla myös sylikoiraa ;)


Rae 10-viikkoisena. Yleensä matkustaa kyllä farkun takakontissa (ja aina todella kiltisti)

Rae on melkoinen marakatti. Se mm. pihalle jätettäessä kipuaa hankalaa reittiä ikkunalaudalle istumaan. Yläkerta kiinnostaa Raetta ja laitoimme kompostiaitaa estääksemme sen ylös pääsemisen. Silti se etsi ahkerasti uusia reittejä ja on jo kerran kivunnut komposti aidan yli ja ollut hetkessä yläkerrassa.

Lumo&Rae:
Lumo on ollut todella helppo vanhempi koira. Se on pennulle vähän liiankin salliva ja leikkii vieläkin pennun kanssa päivittäin paljon. Jos Lumon mielestä pentu on saanut liikaa huomiota, se tulee heittelemään lelua pennun edessä ja Rakeen kiinnostuessa lelusta alkaa joko leikkimään sen kanssa tai tulee itse rapsutettavaksi. Kaksikko tulee ihanan hyvin toimeen ja kiva seurailla niiden puuhailuja. Rakeesta on kivasti seuraa Lumollekin eikä vain toisin päin.

Tulevaisuudensuunnitelmista:
Agility tulee olemaan Rakeen päälaji. Rae on kerran käynyt hallilla ja juoksennellut putken läpi, mutta muuten koulutus on aloittamatta. Rae pääsi kuitenkin agilityn "leikkikoulu" -ryhmään Kirkkonummen kennelkerhoon ja olemme paikasta todella iloisia. Agility koulutus alkanee siis jo elokuussa. Timo toimii agissa Rakeen kouluttajana ja ohjaajana.

Itse olin jo koiraharrastuslajit lopettanut, mutta Rakeen kanssa on ollut niin kiva puuhailla, että saattaisin vähän sen kanssa tokoillakin. Kuitenkin kokeissa korkeintaan ALO ja AVO luokan verran, jos nyt kokeisiin edes päädymme. Jonkinlainen treeniryhmä olisi hyvä, jotta treenaminen ei unohdu. Joissain näyttelyissä tulee varmasti koirulin kanssa piipahdettua.

 

ma ti ke to pe la su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

 

Lara Indi Lumo Jšlkelšiset Kasvatus Kotisivut Kuulumisia
Harrastukset Harrastukset Harrastukset   K-pentue Koiralinkit Muistoissa
Nšyttelyt Nšyttelyt Nšyttelyt   Y-pentue Muut linkit  
   
© Johanna & Timo